زهرات البستان
ا
طريقة عمل الكوسة البشاميل  613623
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك
شكرا طريقة عمل الكوسة البشاميل  829894
ادارة المنتدي طريقة عمل الكوسة البشاميل  103798
زهرات البستان
ا
طريقة عمل الكوسة البشاميل  613623
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك
شكرا طريقة عمل الكوسة البشاميل  829894
ادارة المنتدي طريقة عمل الكوسة البشاميل  103798
زهرات البستان
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

زهرات البستان


 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 طريقة عمل الكوسة البشاميل

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
Admin
Admin



الساعة الأن :
عدد المساهمات : 1594
زهرات : 8150
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 08/01/2013
العمر : 27

طريقة عمل الكوسة البشاميل  Empty
مُساهمةموضوع: طريقة عمل الكوسة البشاميل    طريقة عمل الكوسة البشاميل  Emptyالجمعة فبراير 01, 2013 8:17 pm

طريقة عمل الكوسة البشاميل

المقادير:
1/4 كيلو
لحمة مفرومة
كيلو
كوسا
مقدار
بشاميل
التحضير:
* تجهيز الكوسا:

- نكحت الكوسا بالطريقة المعتادة

- نقطعها بالطول شرائح سميكة نسبيا

- نجيب طاسة كبيرة ونملاها زيت ونحمر الكوسا زى ما بنحمر البطاطس

- وننشلها أول ما لونها يكون دهبى (وبالطريقة دى أضمن عدم نزول سوايل من الكوسا عند الدخول للفرن)

* تجهيز اللحمة المفرومة :

- نعصج اللحمة بالطريقة المعتادة (يعنى بصل مفروم خشن ولحمة مفرومة وبهارات وملح )بس أن دلعتها شويه حطيت فيها (جزر مبشور – مشروم – فلفل ألوان – 2 ملعقة صلصة-خس )

* تجهيز البشاميل:

- ماحبيتش أحمر الدقيق كفايه إنى حمرت الكوسا عملتها زى ما باعمل المهلبيه

- سخنت عدد 2 كوب شوربة ولو الشوربة مش دسمة ممكن نضيف ملعقتين زبدة

- وبعدين جبت كوب دقيق ودوبتها فى2 كوب لبن أو أقل على البارد وبعدين أصفيها

- ولما تبتدى الشوربه تخش فى الغليان نحط الدقيق باللبن المتصفيين

- ونقلب وممكن نضيف 3 جبنة كيرى ودى فكرة أو نضيف قشطة لو موجودة أو كريمة لبانى أنا ضفت 3جبنة مثلثات وجبنة شيدر مطبوخة ضربتهم فى الكبة وأضفتهم عالبشاميل وقلبت لغايه أما قوام البشاميل يتقل

- هنا حنولع الفرن على أعلى درجة يعنى نحمى الفرن لمدة نصف ساعة لو الفرن كبير على ما نجهز البشاميل
الطبخ:
* نرص الصينية مع بعض :

- الأول نحط طبقة بشاميل وبعدين طبقة كوسا بس نرش عليها شوية ملح على فلفل

- وبعدين نضيف اللحمة المفرومة المتدلعة

- وبعدين نضيف طبقة كوسا نرش عليها ملح على فلفل

- وبعدين طبقة بشاميل بس نرب عليها بيضتين قبل مابحطها

- هنحط الصينيه فى الفرن على الرف الوسطانى أو فى الرف العالى لو الفرن بتاعك حامى

- على مابتخرج بتاخد حوالى نصف ساعة

- أول ما بتخرج الصينية نغطيها على طول ودى خطوة مهمة جدا لإنها بتخلى الشكل والقوام أحلى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://zahrat.ahlamontada.net
 
طريقة عمل الكوسة البشاميل
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» طريقة طبخ الاوزي
» طريقة عمل الدونات
» طريقة عمل الكبسه السعودى
» طريقة عمل ملوخية الارنب
» طريقة تحضير التبوله

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
زهرات البستان :: .:: قسم الأسرة ::. :: الأكلات الشهية-
انتقل الى: